
Recept van onze chef
We delen graag onze vakkennis met jou. Daarom heeft onze chef Piet Petersen dit keer een saustip voor jullie. Lekker bij gebraden eend of bij vanille ijs. Je kunt er alle kanten mee op.
Sinaasappelsaus Voor 4 personen 2 sinaasappels 75 gram suiker 15 gram aardappelmeel 1 theelepel citroensap
Was de sinaasappel. Schil dun het oranje van de schil af. Pers de sinaasappels uit. Zeef 4 deciliter sinaasappelsap. Breng dit met 1,5 deciliter water en de schil net aan de kook. Roer het aardappelmeel met 0,5 deciliter water tot een glad papje. Giet dit al roerend bij het sap. Laat de saus nog steeds roerend, 3 minuten op een laag vuur koken. Verwijder de schil. Roer er de suiker en het citroensap door.
Tip: Voeg een scheutje Spaanse Likeur 43 toe om de saus extra spannend te maken. [eventueel voeg je hier een foto of video toe van jouw chef aan het werk) |