Webversie

 


Zo krijg je meer kook- en bakfans in jouw kookschool!

 

 

Je ziet het overal om je heen. Koken en bakken is hot. Denk maar aan het succes van kookprogramma’s als Heel holland bakt, de televisiezender 24Kitchen en culinaire festivals in het land.

 

Je wilt daar natuurlijk graag op inspelen. Maar hoe maakt je die kook- en bakfans warm voor een workshop of les in jouw kookschool of studio? Daar kunnen wij je de helpende hand reiken. Wij zijn Bianca Roemaat (Roux Communicatie) en Esther Borggreve (Queen of Mail).

 

Speciaal voor jou maken we een op maat gemaakte maandelijkse nieuwsbrief vol met smakelijke leeskost. Bianca is horeca- en foodjournalist en schrijft goed verteerbare teksten. Esther is specialist in het bedenken van pakkende marketingcampagnes. Beide voelen zich thuis in de horecabranche en denken graag met je mee.

 

Wat kun je in zo’n nieuwsbrief zetten? Hieronder een voorbeeld.

Op deze wijze verleid je gasten tot een bezoek en dat zorgt voor meer omzet. Wie wil dat nu niet?

 

Is jouw interesse gewekt? Wij horen het graag. Bel of mail en we maken een mooi voorstel voor je, compleet in jouw huisstijl. 

 

 


 

Hartelijke groeten,

 

Bianca Roemaat en Esther Borggreve

 


 

 

Korting voor snelle beslissers!

 

 

Heel Holland kookt!

 

Het schooljaar is weer begonnen en iedereen is weer aan het werk. De laatste vier maanden van 2016 zijn weer aangebroken.

 

Voordat we de donkere dagen voor kerst ingaan, is het tijd om binnen de gezelligheid weer op te zoeken. Bijvoorbeeld door lekker aan de slag te gaan in de keuken. Koken is populairder dan ooit. Je kunt 24 uur per dag naar de zender 24kitchen kijken of naar heel Holland Bakt, maar wat is er nu leuker om live de kneepjes van het vak bij ons te leren?

 

Wij hebben daarom een breed aanbod. Wat dacht je bijvoorbeeld van de basiscursus De Franse, klassieke keuken voor beginners. Acht weken lang gaan we elke week een avond drie uur met elkaar aan de (Franse) slag. Bon succes!

[hier kun je dan je aanbieding zetten. 8 lessen voor …….]

 

 

 

 


 

 

Tarte tatin: geluk bij een bakongelukje!

 

In Nederland zijn we er dol op: appels. Gelukkig hebben we er veel van eigen bodem. Naast lekker happen in de verse appel, zijn er tal van recepten waar dit fruit een hoofdrol in speelt. Zoals de typisch Hollandse appeltaart.


De Fransen hebben tarte tatin. Deze staat ook wel bekend als omgekeerde appeltaart. Er gaat een mooi verhaal schuil, achter de ontstaansgeschiedenis van deze lekkernij.

 

 

Twee Franse zussen Stéphanie en Caroline Tatin runden eind negentiende eeuw hotel Tatin. Dit was gelegen in een jachtgebied. Toen het jachtseizoen van start ging, besloten de zussen om een appeltaart te bakken voor de jagers. Eén van de zussen was een beetje verstrooid en liet de appeltjes een beetje aanbranden.


Ze probeerde de taart te redden door het deeg op de appels te doen en de taart op deze wijze in de oven te schuiven. De ‘omgekeerde appeltaart’ viel in de smaak bij de jagers en zo was de tarte tatin ‘geboren.’ Een geluk bij een klein bakongelukje!

 

 

 


 

 

Vraag van de maand: wat is een mes ‘aanzetten’?

 

Om een mes (zonder kartelrand, zoals bij een broodmes)scherp te houden moet je deze ‘aanzetten’. Dat is iets anders dan slijpen. Bij ‘aanzetten’ gebruik je een aanzetstaal. Dat haal je een paar maal langs het scherpe deel van het mes (het zogenaamde lemmet). Zo komen de bramen van het snijvlak weer in de richting van dat snijvlak te staan. En zo blijft je mes scherp.

 

Check dit flimpje als je meer wilt weten.


 


 

 

Recept van onze chef

 

We delen graag onze vakkennis met jou. Daarom heeft onze chef Piet Petersen dit keer een saustip voor jullie. Lekker bij gebraden eend of bij vanille ijs. Je kunt er alle kanten mee op.

 

Sinaasappelsaus

Voor 4 personen

2 sinaasappels

75 gram suiker

15 gram aardappelmeel

1 theelepel citroensap

 

Was de sinaasappel. Schil dun het oranje van de schil af.

Pers de sinaasappels uit. Zeef 4 deciliter sinaasappelsap. Breng dit met 1,5 deciliter water en de schil net aan de kook.

Roer het aardappelmeel met 0,5 deciliter water tot een glad papje. Giet dit al roerend bij het sap.

Laat de saus nog steeds roerend, 3 minuten op een laag vuur koken.

Verwijder de schil. Roer er de suiker en het citroensap door.


Tip: Voeg een scheutje Spaanse Likeur 43 toe om de saus extra spannend te maken.

[eventueel voeg je hier een foto of video toe van jouw chef aan het werk)

 

 


 

 

Wild in de pan

 

 

Het wildseizoen staat weer voor de deur. Tijd voor hert, wildzwijn en reebiefstuk. Heerlijk maar hoe bereid je thuis zo’n mals biefstukje? Dat hoeft niet moeilijk te zijn. We hebben daarom een speciale wildcursus. In een avond leer je hoe je de perfecte reebiefstuk maakt en vertellen we je alles wat je wilt weten over dit wild zodat jij thuis goede sier kunt maken. Bijvoorbeeld bij het kerstdiner of een vriendenavond.

[jouw aanbieding]

 

 

Agenda

 

 

  • 6 oktober start basiscursus De klassieke Franse keuken
  • 12 oktober wildworkshop Bereid de perfecte reebiefstuk
  • 21 oktober Koken met gastchef Meesterkok X.
  • 30 oktober Koopzondag. Kookdemonstratie over het aanzetten van messen. Inloopmiddag over nieuwe kookseizoen.

 

 

Queen of Hearts en Roux Communicatie

Esther Borggreve en Bianca Roemaat

 www.queenofhearts.nu en www.rouxcommunicatie.nl

06 13452367  en 06 23842152

 

Afmelden